Ortonin kolmas kuntoutusjakso takana

Hengissä selvitty kolmannesta kuntoutusjaksosta Ortonissa. Oli vähän erilainen kuntoutusjakso. Aika paljon oli luentoja ja juttuja jossa keskityttiin kehoon, mieleen ja rentoutumiseen. Oli siellä välissä myös kuntosalia ja vesijumppaa. Sekä rauhallisia pelejä sekä venytysharjoituksia.


Mutta ehdottomasti parasta antia tällä kuntoutusjaksolla oli uusi ystävyys. Olen aikaisemmilla kerroilla asustellut yksin, koska nukkumiseni on ollut niin huonoa ja sen varjolla olen ollut yksin huoneessa. Mutta nyt tämä maa säästää vähän joka asiassa ja myöskin me kuntoutujat maksamme siitä sillä että jos haluaa yöpyä yksin niin maksat itse lisää. Monesta varmaan tuntuu ihan oikeutetulta että joutuu maksamaan ns. extra-kohtelusta, mutta meidän kipukroonikoiden kohdalla pitää ajatella sitä että nukkuminen on jokaiselle kroonikolle yksi tärkeimmistä asioista hallita kipujaan. Minä en henkilökohtaisesti halua olla lisäämässä kenenkään kipuja sillä että vaeltelen huoneessa unta odotellessa, pidän valoja päällä keskellä yötä kun luen tai teen ristikoita aikani kuluksi kun kivut vievät unen. Onneksi kämppikseni oli sikeäunista sorttia ja minun öiset touhuni eivät häntä häirinneet. Kämppis oli muutenkin kerrassaan huipputyyppi. Kävimme yhdessä elokuvissa sekä shoppailemassa Itiksessä. Vertaistukea parhaimmillaan. Monesti illalla meillä oli niin juttu päällä ettei meinannu malttaa mennä nukkumaan ollenkaan.

Mutta paluu arkeen oli nopea. Junamatka takaisin kotiin ja seuraavan yön huonot unet saivat kivut kasvuun. Lääkitys on tapissa ja kivut sen kuin voimistuu. Soittoaika omalla lääkärille on tulossa, jos saisi lisää lääkitystä. Toivottavasti ennen soittoaikaa ei tarvitse mennä päivystykseen inumaan kipupiikkejä. Tänään haravoin hevoselleni vihreää yöksi ja nyt selkä on kuin tulessa. Hermosäryt repivät jalkoja ja puutuneisuus leviää kintuissa ylöspäin. Saa nähdä tuleeko ensi yönä(kään) nukkumisesta mitään.

Kipukroonikon paras kukkanen. Sorry huono kuva, itse räppäsin otoksen selästä :P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Selkäkipuni lääkitys ja muu ei-lääkinnällinen hoito

Ranne leikattu

Selkäni leikkaus: NAG67 Lannerangan nikamasolmujen välinen luudutus takaa, yli 2 nikamaa sekä 11 mm ja 10 mm implantit