Loppuvuoden mietteitä

Alkaa tämä vuosi olemaan kohta taputeltu. Toivottavasti teillä kaikilla on ollut rauhaisa, nautinnollinen ja kivuton joulun aika. Tällä viikolla juhlitaan vuoden vaihdetta ja käännetään uusi lehti. Itselle tämä vuosi jää mielen omien kovien kipujen ja toimintakyvyn heikkenemisen johdosta. Myös kauan odotettu luudutusleikkaus ja siitä toipuminen on niitä tärkeimpiä juttuja. Mutta mitä tuo tullessaan vuosi 2016? Kunpa olisi se kristallipallo niin elo olisi huomattavasti helpompaa. Mutta kun ei ole... Toivon mukaan jotakin alla olevaa:

Toipuminen ja kuntoutuminen.
Tämä on ensi vuoden tärkein asia. Tammikuussa minulla kontrolli jossa toivottavasti todetaan että selkä on lähtenyt luutumaan niin kuin pitääkin ja kaikki minun rajoitukset poistetaan. Eli selän kuntouttaminen voi alkaa. Ja tämä jakso tulee kestämään vuosia. Sillä niin nollalukemista lähdetään.

Kivuttomuus ja lääkkeettömyys
Elämä ilman kipuja ja lääkkeitä olisi niin upeeta. Omalla kohdalla kun puhun kivuista tarkoitan niillä sitä, että ne eivät rajoita elämistäni, nukkumistani tai toimintakykyäni. Jos alaselkääni jomottaa tai se on väsynyt, niin se ei haittaa. Ja jos kivun saa kurin satunnaisella kiputabletilla niin kelpaa.

Työpaikka
Sitten kun emäntä on työkykyinen niin olisi tavoite löytää töitä, ja omalta alalta koulutustani vastaten. Toivon että pääsen työhön kiinni Kelan työkokeilun kautta jota minulle on alustavasti jo lupailtu. Ei minua kyllä heti kylmiltään voi heittää 8 tunniksi johonkin tehtaaseen prosessia valvomaan. Se on kylmä tosiasia!

Liikkumisen ilo
Haluan löytää kipujen ja liikkumattomuuden takia hukatun liikunnan ilon. Pienin askelin, mutta tavoite on vuoden lopussa liikkua 3-4 kertaa viikossa. Tietysti selän ehdoilla mennään liikkumisen suhteen... Tähän kohtaan haluan myös asettaa tavoitteeksi minun ja minun hevoseni kohdalla paluu sille tasolle missä olemme herran kanssa olleet ennen viimeisimmän kipuhistoriani alkua.

Paluu normaaliin elämään
Se että voin tehdä kotityöt, tallityöt ja pihatyöt itse. Yksin, ilman apua. Ajatus tiskikoneen täytöstä kuulostaa taivaallisesti. 








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Selkäkipuni lääkitys ja muu ei-lääkinnällinen hoito

Ranne leikattu

Selkäni leikkaus: NAG67 Lannerangan nikamasolmujen välinen luudutus takaa, yli 2 nikamaa sekä 11 mm ja 10 mm implantit